معرفی کتاب: مردی به نام اُوه
چکیده: اُوه، پیرمردی 59 ساله، عبوس، تنها، کم حرف و افسرده است که به علت داشتن سن زیاد، از کار اخراج شده و همسرش (که او را عاشقانه دوست می داشت) 6 ماه پیش از دنیا رفته است. او افراد دور و برش را درک نمی کند، زندگی سنتی و منضبط خود را دوست دارد، از تکنولوژی هایی که دنیای اطرافش را فرا گرفته، متنفر است و به نظرش تمام کسانی که از تکنولوژی ها استفاده می کنند، هیچ کاری بلد نیستند و هیچ خاصیتی ندارند.
اُوه دیگر امیدی برای ادامه زندگی کسل کننده خود ندارد و به همین علت تصمیم به خودکشی می گیرد. ولی زمانی که خانواده ای ایرانی به همسایگی او می آیند و به طور تصادفی با اُوه روبرو می شوند، زندگی تکراری اُوه رنگ و بوی دیگری می گیرد ...
مردی به نام اُوه رمانی به قلم فردریک بکمن، نویسنده سوئدی است که در سال 2012 منتشر شد و در همان سال بیش از 600 هزار نسخه از آن به فروش رفت و رتبه اول پرفروش های سوئد و نیویورک تایمز را از آن خود کرد. موفقیت این کتاب به حدی بود که در سال 2015 فیلمی سوئدی به کارگردانی هانس هولم بر پایه این رمان ساخته و نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان شد.
این کتاب به واسطه اینکه یکی از شخصیت های مهم کتاب (پروانه، همسایه اُوه) ایرانی است، در ایران نیز فروش فوق العاده ای پیدا کرد و در سال 96، در رده چهارم پرفروش ترین کتاب های ایران قرار گرفت.
به نظر من ویژگی مهمی که این رمان داشت و باعث موفقیت آن شد، متن ساده، صمیمی و روان کتاب بود که هیچ سختی ای در خواندن کتاب ایجاد نمی کرد و می توانستید به خوبی با شخصیت های کتاب ارتباط برقرار کنید. علاوه بر آن، حرف های زیبایی هم در قالب همین متن صمیمی برای گفتن داشت که همین باعث جذابیت کتاب می شد. در واقع اُوه نمادی از آدم های دوست داشتنی و سالخورده ای است که به اجبار در میان نسلی دیگر زندگی می کنند، اما پیچیدگی ها و تکنولوژی های دنیای اطرافشان را دوست ندارند.
ماجرای اصلی کتاب، برخورد اُوه و خانواده ای است که به تازگی به همسایگی او آمده اند و در طی داستان، خاطرات اُوه و همسرش سونیا را نیز به طرز جالبی مرور می کند.
من به این کتاب از یک تا ده نمره ی 8 را می دهم.
✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰
فردریک بکمن، نویسنده رمان مردی به نام اُوه